прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5  ... /следећа страна /последња 
јун
01
2022

ИЗЛОЖБА У ДЕЧЈЕМ КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ БЕОГРАДА

Обновљена традиционална годишња изложба ученичких радова у ДКЦБ.

На задовољство ученика и наставника наше школе, као и ДКЦБ, синоћ је отворена изложба радова наших ученика свих смерова: обраде дрвета, пејзажне архитектуре и ликовне културе. Задовољство је тим веће што је изложба уследила после двогодишње паузе узроковане пандемијом коронавируса.

На изложби су представњене макете намештаја и уређења ентеријера, цветне инсталације, цртежи, слике, скулптуре, плакати и мозаици настали у току текуће школске године, али и најбољи радови из претходне две године. 

Изложбу је отворио већник општине Стари град Недељко Јовановић, наш прослављени рукометаш чије само присуство а потом и речи похвале и подршке ученицима су пропраћене громогласним аплаузом. 

 

Фотографије са отврања изложбе

Фотографије изложених ученичких радова

Видео са отварања изложбе

 

 

 

КОМПЛЕТНА ВЕСТ
мај
20
2022

САРАДЊА СА ШКОЛОМ IES MUTXAMEL

У нашој школи су, на такозваном "праћењу на раду", у периоду од 15. до 20. маја, боравиле две професорке из средње школе у околини Аликантеа у Шпанији - IES MUTXAMEL - Инмакулада Бенејто Еспинар (Inmaculada Beneyto Espinar) и Лаура Хирон Мињао (Laura Giron Minano).

Првог дана посете, у разговору са директорком Школе, детаљно су се упознале са организацијом рада у нашој школи и образовним системом у нашој земљи. Оне су пратиле часове енглеског језика, уметничких предмета, стручних предмета у области обраде дрвета у којима се примењују ИКТ, пројектну наставу и сарадничке часове. Обавиле су разговор и са стручним сарадницима како би се упознале са свим видовима инклузије који постоје у нашој школи и начином рада са ученицима из осетљивих друштвених група, као и са појачаним васпитним радом са ученицима који испољавају неадекватно понашање.

Осим обавезног стручног дела, искористиле су прилику да, у пратњи Марије Крпић, библиотекарке Школе, упознају најзначајније знаменитости Београда, посете Институт Сервантес и присуствују отварању Фестивала Шпански метар.

Гошће из Аликантеа посетио је у Школи и Недељко Јовановић, већник градске општине Стари град.

Посета је реализована у оквиру Еразмус плус пројекта мобилности Креативни алати за педагошку иновативност у европским школама.

 

 

 

 

КОМПЛЕТНА ВЕСТ
мај
17
2022

НАША ШКОЛА ДОБИТНИК ПОВЕЉЕ "ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ"

Дана 17. маја 2022. Министар порсвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић уручио је Повељу "Доситеј Обрадовић" као признање појединцима и институцијама који су током године показали изузетне резултате у области просвете, науке и технолошког развоја. 

Међу добитницима овог значајног признања је и наша школа. Повеља нам је додељена за учешће установе и запослених у програмима и пројектима са значајним оствареним резултатима, квалитет наставе, учења и васпитног рада, примере добре праксе, успешну међународна сарадња ученика и наставника.

Поносни смо на ово признање и све колеге, ученике, родитеље и друге који нас подржавају и који су својим радом, проактивношћу и добром вољом допринели да се нађемо међу најбољима у Србији у области образовања.

Видео снимак

 

 

 

 

КОМПЛЕТНА ВЕСТ
мај
06
2022

ИНКЛУЗИВНИ РЕЧНИК - ОБУКА ЗА НАСТАВНИКЕ

У оквиру пројекта "Инклузивни речник" предвиђена су три интелектуална производа: 1) Приручник "Инклузивни речник", 2) Обука за наставнике "Инклузивни речник"; 3) Израда видео спотова на таму дискриминације ЛГБТ+ особа.

У оквиру Еразмус пројекта „Инклузивни речник“ у Мадриду је, у периоду од 3. до 5. маја, одржана обука у циљу креирања адекватног програма стручног усавршавања за наставнике који раде са ученицима припадницима ЛГБТ+ популације. Сви учесници пројекта, из шест земаља (Бугарска, Шпанија, Грчка, Италија, Португалија и Србија) представили су своје радове развијене у вези са другим интелектуалним производом овог пројекта – Обука за наставнике. Циљ раувијених обука је да се наставницима пруже алати који ће олакшати укључивање ЛГБТ+ особа у школску заједницу и спречити дискриминацију по основу сексуалне оријентације и родног идентитета. Сви су са посвећеношћу, ентузијазмом и професионалношћу учествовали у планираним активностима.

Учесници Обуке за нашу школу били су:

  • Татјана Митровић, наставница стручних предмета у области обраде дрвета и ликовне групе предмета;
  • Јелена Костић, наставница стручних предмета у области ликовне културе;
  • Владислав Митић, наставнник стручних предмета у области обраде дрвета;
  • Зорица Ђоковић, директорка Школе и кординаторка Пројекта за нашу школу.

 

 

 

КОМПЛЕТНА ВЕСТ
април
12
2022

ИНТЕГРАЦИЈА ДЕЦЕ МИГРАНАТА КРОЗ СПОРТ

Ученици наше школе и њихови вршњаци из прихватних центара за азил дружили су се у оквиру пројекта “Hi5 Happy Caravan”, који има за циљ интеграцију деце миграната у локално друштво.  Најпре су играли крикет, спорт који је међу најпопуларнијим у земљама одакле долази највећи број миграната, а потом су мешовите екипе одиграле фудбалску утакмицу.

Пројекат “Hi5 Happy Caravan” почео је 2018. године у сарадњи са Групом 484, која пружа подршку избеглицама из земаља захваћених ратом, као и са Крикет федерацијом Србије.

Мирјана Ивковић, координатор пројекта  и представница Олимпијског комитета Србије, каже да су се деца лепо провела учећи да играју крикет и “фудбал 3”, игру која је осмишљена тако да ставља акценат на фер-плеј и једнакост. Међу присутнима били су и представници општине Стари град – председник Скупштинe Душан Петрић, члан Већа задужен за спорт Недељко Неђа Јовановић и секретар Савеза спортова Стари град Мирко Вујовић.

 

 

 

КОМПЛЕТНА ВЕСТ
прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5  ... /следећа страна /последња 
Администрација     Законом заштићено. Сва права задржава Ti Computers Solutions