прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5  ... /следећа страна /последња 
децембар
09
2021

Посета салонима намештаја "Шамлица" и "Хоклица

Наши матуранти са смера ТОНЕ, ученици одељења 4/1 и 4/2, су 23. и 24. новембра, са својим наставницима, посетили салоне намештаја "Шамлица" и "Хоклица", на Врачару, у Београду.

Оба салона излажу производе који су дело искључиво домаћих дизајнера и произвођача. Критеријуми за одабир оних који пожеле да сарађују су оштри и подразумевају беспрекорну израду. Изложени комади се продају како код нас, тако и у Европској унији и на америчком тржишту, по ценама које су више него добре, са становишта произвођача.

Матуранти су имали задатак да при посетама проуче идејна решења, дизајн и конструкцију како би научено могли да примене на матурском испиту који следи.

Такође, било је важно да науче како функционише пут од идеје до продаје и да размисле о могућностима које овакве фирме отварају младим људима.

Задовољство посетом су изразили наши домаћини, који су потпуно отворено одговарали на сва питања.

Ученици су обављеним посетама били веома задовољни, о чему сведочи и питање упућено наставницима: "Можете ли чешће да нам организујте овакве активности?"

 

Фотографије

 

 

 

децембар
03
2021

САРАДЊА СА ШКОЛОМ LYCÉE DES MÉTIERS D’ART ИЗ ФРАНЦУСКЕ

Делегација наше школе са директорком Корин Фитос и наставницом Клоди Лебеј

У току прошле школске године, наша школа успоставила је сарадњу са Средњом стручном и уметничком школом Lycée des Métiers d’Art из Сент Квентина у Француској.

Сарадња је успостављена на инцијативу колега из Сент Квентина које желе да покрену активности међународне сарадње у својој школи. Школа има образовне профиле у области обраде дрвета и уметности, као и ми.

Делегација наше школе, посетила је Lycée des Métiers dArt  у периоду од 29. новембра до 2. децембра 2021. године и детаљно договорила се око даљих заједничких активности које предвиђају долазак ученика из Француске у Београд и присуствовање стручној пракси три недеље у току марта 2022. године, као и одлазак наших ученика у Сент Квентин наредне школске године. 

Делегацију наше школе чинили су: Зорица Ђоковић, директорка, Зоран Карадоламовић, организатор практичне наставе и Милутин Врачарић, наставник стручних предмета обраде дрвета.

Током боравка у Сент Квентину, делегацију наше школе примио је и подпредседник општине Алексис Грандин који нас је упознао са чињеницом да у Сент Квентину постоји споменик краљу Александру Крађорђевићу, изразио велико задовољство што школа из Ст. Квентина сарађује са школом из Србије и позвао да наредне године, заједно са ученицима, присуствујемо обележавању Дана примирја и сећања на жртве Првог светског рата.

новембар
19
2021

ПОСЕТА КОЛЕГА ИЗ ШКОЛЕ „ГАЛИЛЕО ГАЛИЛЕЈ“ ИЗ КОРДОБЕ

Нашу школу посетиле су колеге из Средње школе „Галилео Галилеј“ из Кордобе (Шпанија) са којима смо успоставили сарадњу у току ове године.

Посета је трајала од 16. до 19. новембра 2021. године, а наши гости су били:

  • Хуан Фернандо Хименез Боливар, директор школе
  • Марија Пилар Гарсија Виљен, наставница
  • Естер Кањизарес Севиља, наставница.

Осим обиласка Школе, гости су присуствовали часовима стручних предмета у области пејзажне архитектуре, срели се и разговарали са нашим социјалним партнерима, упознали се са знаменитостима Београда, а поготово Старог града.

Током њиховог боравка у Београду упориличен је сусрет и са представницима локалне самоуправе испред које их је поздрвио Недељко Јовановић, члан Већа општине Стари град.

Током боравка делегације „Галилеа Галилеја“ у нашој школи, дефинисане су области будуће сарадње и разматрана идеја о заједничким пројектима у оквиру Еразмус + програма.

 

 

 

октобар
27
2021

Обавештење за ванредне ученике

Новембарски испитни рок одржаће се од 15.11. до 22.11.2021. године.

Крајњи рок за пријаву испита је 03.11.2021. године.

 

 

 

октобар
25
2021

САРАДЊА СА СРЕДЊОМ ШКОЛОМ „ГАЛИЛЕО ГАЛИЛЕЈ“ ИЗ КОРДОБЕ

У току прошле школске године, упркос корона вирусу и рестрикцијама путовања и смањењу контаката које је наметнуо, наша школа је успоставила сарадњу са Средњом школом „Галилео Галилеј“ из Кордобе у Шпанији.

Сарадња је успостављена на инцијативу школе из Кородбе која жели да сарађије са сличном школом из Београда. Тачка повезивања је хортикултура. У том циљу. Делегација наше школе, посетила је своје колеге и ученике из „Галилеа Галилеја.“ Осим што се упознала са самом школом, имала је прилике да се упозна и са културом и историјом овог града од светско-историјског значаја.

У новембру, очекујемо узвратну посету колега из Кордобе.

прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5  ... /следећа страна /последња 
Администрација     Законом заштићено. Сва права задржава Ti Computers Solutions