20.05.2022.

САРАДЊА СА ШКОЛОМ IES MUTXAMEL

САРАДЊА СА ШКОЛОМ IES MUTXAMEL

У нашој школи су, на такозваном "праћењу на раду", у периоду од 15. до 20. маја, боравиле две професорке из средње школе у околини Аликантеа у Шпанији - IES MUTXAMEL - Инмакулада Бенејто Еспинар (Inmaculada Beneyto Espinar) и Лаура Хирон Мињао (Laura Giron Minano).

Првог дана посете, у разговору са директорком Школе, детаљно су се упознале са организацијом рада у нашој школи и образовним системом у нашој земљи. Оне су пратиле часове енглеског језика, уметничких предмета, стручних предмета у области обраде дрвета у којима се примењују ИКТ, пројектну наставу и сарадничке часове. Обавиле су разговор и са стручним сарадницима како би се упознале са свим видовима инклузије који постоје у нашој школи и начином рада са ученицима из осетљивих друштвених група, као и са појачаним васпитним радом са ученицима који испољавају неадекватно понашање.

Осим обавезног стручног дела, искористиле су прилику да, у пратњи Марије Крпић, библиотекарке Школе, упознају најзначајније знаменитости Београда, посете Институт Сервантес и присуствују отварању Фестивала Шпански метар.

Гошће из Аликантеа посетио је у Школи и Недељко Јовановић, већник градске општине Стари град.

Посета је реализована у оквиру Еразмус плус пројекта мобилности Креативни алати за педагошку иновативност у европским школама.

 

 

 

 

Администрација     Законом заштићено. Сва права задржава Ti Computers Solutions