10.03.2023.

Одржана 12. Креативна радионица "Дизајн игралиште - Design playground"

Одржана 12. Креативна радионица "Дизајн игралиште - Design playground"

После трогодишње паузе због пандемије Ковида 19, наша школа организовала је, по дванаести пут, креативну радионицуДизајн игралиште – Design playground“  у којој су, поред наших ученика, учествовали и њихови вршњаци из партнерских школа из Италије и Француске.

Тема овогодишње радионице била је „шамлица“. Радионица је трајала пет дана, од 6. до 10. марта 2023, и била је испуњена веома интензивним радом у којем су уживали и ученици и њихови наставници.  Последњег дана Радионице, радови су представљени у Музеју примењене уметности и били су доступни београдској публици до 17. марта.

Овога пута као материјал коришћени су дрво и текстил. Инспирацију за своје радове ученици су нашли у анимираним филмовима, НЛО, бејзболу, музичким инструментима, плетиву својих бака, ноћи вештица, делима познатих дизајнера попут Кејт Харинга, чак и у комадима сопствене одеће. Неки од радова су мултинаменски и, осим за седење, могу се користити и као сточић, ранац, ормарић за одлагање и као слика односно декорација за зид.

Према одлуци стручног жирија, састављеног од наставника школа учесница најбоља три рада су:

  1. Clew stool” ученице Каролине Зилиоли из Италије;
  2. Stool bag“ француских ученика Томаса Клавера, Флоренс Емреа и Габија Данеза;
  3. Bottom up“ Алексе Денића из Београда.

Наставници су оцењивали више аспеката свих радова: функционалност, оригиналност, иновативност, презентацију рада и естетику.

          Ученици су оцењивали радове својих колега и конкурената, али само у једној категорији - естетици. Овога пута, ученици су скоро у потпуности делили мишљење својих наставника. Поред већ награђених “Клупчета” и “Торбе”, међу најбоља три нашао се рад београдске ученице Ангелине Агапи Константиниди “Mike” који неодољиво подсећа на бундеву, а осим што служи за седење, истовремено је и кревет за маце.

 

Фотографије радова

 

 

 

Администрација     Законом заштићено. Сва права задржава Ti Computers Solutions